Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2017 08:50 - няма бог, няма грях, има само...страх!
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 8803 Коментари: 15 Гласове:
15

Последна промяна: 02.04.2017 08:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
           https://youtu.be/BcCmgN0b408

 

    Simon O’Shine  feat  Eskova

    

 

  ...You  may lovE - too :)))


Exegi monumentum aeri perennius Regalique situ piramidu altius Non omnes moriar.
Издигнах си паметник
по-дълговечен от медта, по-висок от царствените пирамиди.
Не ще умра съвсем.
Хораций

Ако търсите да прочетете някоя сензационна история в свободното си време, обещавам ви да получите от тази книга много повече от това, за което сте си мислили, че плащате, но се налага да ви дам няколко предварителни съвета.
ПЪРВО: Дръжте "Лейди Калигула" далеч от децата и малолетните тийнейджъри, както правите със силните лекарства, и много внимавайте, когато я давате или показвате на възрастни, които са прекалено консервативни, склонни към сърдечни проблеми или зле информирани за разточителствата на древния свят.
ВТОРО: Ако искате да се насладите изцяло на "Лейди Калигула", започнете от първата глава и четете наред... Не прескачайте.
Ще изгубите нишката, която свързва събитията, и ще извлечете много по-малко удоволствие, отколкото ако я четете както съм я написал.
ТРЕТО: Прочетете цялата бележка на автора, както и двете кратки есета в Приложението. Тъй като "Лейди Калигула" ще ви пренесе 2000 години назад във времето, важно е да знаете някои основни факти за римската култура, религия и начин на живот, а също така съм превел някои латински термини на съвременен език.
ЧЕТВЪРТО: В края на книгата ще намерите моя РЕЧНИК. Съдържа около 290 думи и и фрази, с които можете да правите справка не само за да разберете как се превеждат от латински, но и за да обогатите знанията си за гръко-римската митология и за политическите и философските прилики между древния и съвременния свят.***
Преди да потънете в романа ми, искам да ви кажа, че написах "Лейди Калигула" с определена цел – да предложа на читателите си вълнуващ разказ за онзи възбуждащ период от човешката история, който е незасегнат от християнския морал. Монотеистичната традиция, доминираща в съвремието ни и влияеща върху всички аспекти на нашия живот, просто не е съществувала под никаква форма по времето на Калигула. Никой не е размахвал Библията и не е крещял "Грях!" в името на един- единствен Бог, защото в по-литеистичните религии и митологии на гръко-римската цивилизация не е имало нито Библия, нито грях, нито единствен бог.
Понятието за грях е било непознато, а разкаянието – напълно ненужно. Божиите заповеди не били такива освен за незначително малцинство от евреи, живеещи в отдалечено кътче на Римската империя. Стотиците култури, съществуващи в Pax Romana (Римския мир), имали стотици различни религии, отличаващи се с богато въображение. Всеки бил свободен да избира един или друг бог или богиня, дори всичките наведнъж, ако така предпочита. Никоя религия не се смятала за по-висша от другите. По времето на император Калигула вече били извървяни първите гигантски крачки към създаването на западната цивилизация. Те били направени 3000 години преди него – от Шумер до Египет, от Вавилон до Персия, от Гърция до Рим. Построени били фантастични паметници, градове, пътища, мостове и канали, била създадена прекрасна поезия, безпрецедентни образци на изкуствата, подвластни на всички музи, положили се основите на законодателството, търговията, гилдиите, политическите институции и организираните общества, като през всичкото това време не се появила никаква необходимост от един-единствен Бог, нито от Божии заповеди. А сега внимавайте: В античността сексът не е бил грях! Не съществувала идеята, че сексът за удоволствие е греховен, лош, неправилен и неморален! Нито един проповедник, учител или родител не изливал гнева си върху деца и възрастни и не им нареждал да контролират сексуалните си импулси!
Хората от онова време биха се изсмели на такава глупост!
Ласе Браун / Лейди Калигула

ето това беше моят отговор на
бай джани,по повод неговото есе за
религията,науката...
пола, секса ..похотта...
и..Смъртта..

 2000 год.дебела, подла лъжа ..
за Христа...
и кръстта...
и жестоката манипулация..
над нефелната човешка..биомаса..
аз съм Юлия
благодаря..




Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. redabyss - Онзи ден Съблогър ми припомни се...
02.04.2017 09:54
Онзи ден Съблогър ми припомни сентенцията,че "Това,което е позволено на Юпитер,не е позволено на бика." За никого не е тайна,че през цялата тъмна епоха на християнството,десетте Божии заповеди не са се отнасяли за висшите духовници.Но все още има много хора,които обичат да се дрънчат с оковите на изкуствените ценности и никога да не бъдат свободни човеци.
Абе какво ти ги разправям на теб-ти си го знаеш. :))
цитирай
2. katara - тъй като Темата е..сериозна/да не кажа отправна..
02.04.2017 09:54
затова предлагам и „моята“ трактовка за Римската история
култура ,религия, и политически живот..
която изследвам от 8 г .възраст, чу ли Веске?
Имало ли е Го Христос, и Кой е Отца Му..
Вие сте, колеги..
цитирай
3. redabyss - Ето това опитваме да обясним на х...
02.04.2017 09:57
Ето това опитваме да обясним на християнските щрауси-какви напреднали цивилизации са били унищожени,за да оскотят хората и да ги превърнат в стадо на всички континенти,според нуждите си.Само Азия се е запънала.
цитирай
4. milady - Любима моя, нали знаеш, че..те..обичам/да го заявя публично най накрая..
02.04.2017 10:00
redabyss написа:
Онзи ден Съблогър ми припомни сентенцията,че "Това,което е позволено на Юпитер,не е позволено на бика." За никого не е тайна,че през цялата тъмна епоха на християнството,десетте Божии заповеди не са се отнасяли за висшите духовници.Но все още има много хора,които обичат да се дрънчат с оковите на изкуствените ценности и никога да не бъдат свободни човеци.
Абе какво ти ги разправям на теб-ти си го знаеш. :))


аз съм Бика и рогата Му..
и Юпитер , и жезъла Му..
Ти също...
готина музичка ти..избрах, а..
как те ..гепих само..
tenk s, darling:))
цитирай
5. redabyss - Недей така, Ю!Хората ще помислят, ...
02.04.2017 10:03
Недей така,Ю!Хората ще помислят,че сме обърнали резбите. :)))))
цитирай
6. saankii - ето тези слова, предизвикаха моята буйна дУша, джани, знам ,че ме четеш...денонощно
02.04.2017 10:21
“Религията е спасителния сал, за който човек да се залови, за да не потъне в морето на отчаянието, където лишен от способността да устоява на несгодите, започва да мисли за самоубийство.“

извини ме,държах моят отговор да бъде публичен..
инак нищо лично/ аз съм те оценила вече..
горе главата, френд!
нали си казахме..смърт няма..
съществува само Страх пред смъртта
„ Блажени ,тези ,които повярваха, без да са видели“
опасен тоз Исуската, повече от мен и Луси взети заедно..
:)))

цитирай
7. saankii - https://youtu.be/x9cf_gysq0g...
02.04.2017 10:24
луси, айде малко музичка..
стига напрежение, ще ти поникнат Рога
скъпа моя, Живот мой, ко ти пука от Публиката..
елааа..да те..близна..
цитирай
8. aip55 - Уаууу!
02.04.2017 10:43
Сериозен постинг си спретнала, а и добри логически разсъждения
при коментарите. Комплименти, но за съжаление не бях чел на Джани постинга. Сега ще го прочета. Джани е сериозен пишещ и не ми се вярва да е написал дивотии.
цитирай
9. saankii - добре дошъл, ангеле!...мога да бъда и весела и досадно сериозна, знаеш../благодаря!
02.04.2017 11:04
aip55 написа:
Сериозен постинг си спретнала, а и добри логически разсъждения
при коментарите. Комплименти, но за съжаление не бях чел на Джани постинга. Сега ще го прочета. Джани е сериозен пишещ и не ми се вярва да е написал дивотии.

цитирай
10. saanki - тук ми липсва само..веска „черната станция“
02.04.2017 14:26
да ми даде дефиниция за..любов и..секс, и Рай..
винаги се кокоря за...нейните бременни софизми..
ама, тя при кака не ..припарва..
седи си ..уютно саминка..
и като мухоловка..жонглира....
цитирай
11. blackpredator - тоя постинг не прави смисъл
02.04.2017 17:40
липсват му комунистите и Путин
а както Буров още беше забелязал, комунистите от Рим са измислили любовта, да могат да е.ат без пари - нищо общо с пазарната икономика и демокрацията

та както казва Ласе Браун, "Дръжте Путиновата фондация "Лейди Калигула" далеч от децата и малолетните тийнейджъри, както правите със силните лекарства, и много внимавайте, когато получавате грантове от нея."
щото "Лейди Калигула", след Тръмп назначи Инцинат от Банки сенатор у БГ
ще бъда кратък
та казва Ласе Браун у същата си книга, "Проституцията била на висока почит"...
цитирай
12. saankii - Блексън, безсрамна апологетика...на моята неделна еротична патетика..
02.04.2017 19:04
...да да да....
.....
а както Буров още беше забелязал, комунистите от Рим са измислили любовта, да могат да е.ат без пари - нищо общо с пазарната икономика и демокрацията

по добре не бих го измислила,брат
гепи 5...
цитирай
13. saankii - ето нещо любимо, за да бъда толерантна към..миряните/ Исус,Криза в живота на Бог“ Джек Майлс
02.04.2017 20:55
Централният въпрос в тази книга е "Защо Бог става човек?" Според разбирането на Майлс Бог има да каже нещо толкова ужасяващо, че може да го направи само като се принизи. Несъвършенствата на света и всепроникващата несправедливост и жестокост представляват огромно престъпление, за което някой трябва да плати. В митологичен план Новият завет е именно разказ за заплащането на тази висока цена. Но интерпретацията на Майлс за вината звучи скандално: Исус е разпнат не за греховете на човечеството, а заради грешките и неизпълнените обещания на самия Бог. Заради това, че е нарушил древния си договор с хората, Бог в лицето на Исус решава да умре в акт на божествено самоубийство. Сетне, въздигайки се като Христос, той предлага обещание за космическа победа, която ще "изтрие всяка сълза" от лицето на човечеството.
На базата на това шокиращо твърдение Майлс ни заставя да преосмислим целия живот на Исус и учението му: неговото съчувствие към слабите и обезчестените, отказа му да отличава приятели от врагове и трансформацията на поражението му в победа, с която спасява целия свят. Съчетавайки строгия прочит на Новия завет с препратки към Джон Дън, Ницше и Ели Визел, "Христос: Криза в живота на Бог" е творба с огромна дълбочина и въображение.


Джек Майлс е писател, чиито творби са публикувани в множество американски печатни издания, включително в "Атлантик Мантли", "Ню Йорк Таймс", "Бостън Глоуб", "Уошингтън Поуст" и "Лос Анджелис Таймс". В продължение на десет години той работи като литературен редактор и член на редакторския съвет на "Лос Анджелис Таймс". Доктор на философските науки по близкоизточните езици към Харвардския университет и бивш йезуит, той е също така почетен професор на Калифорнийския университет, директор на Центъра за хуманитарни науки към университета "Клеърмонт" и гост-лектор по хуманитарни науки към Калифорнийския технологичен институт. Първата му книга "Бог: Биография" печели наградата "Пулицър" и е преведена на петнадесет езика.
цитирай
14. saankii - и аз съм търсеща, като повечето от вас. дано ме усещате..
02.04.2017 20:57
Понастоящем авторът е старши съветник на президента на тръста "Джей Пол Гети" – фондация, подпомагаща изкуствата и науката. Доктор Майлс живее със съпругата си и с дъщеря си в Южна Калифорния.

"След като прочетете тази книга, повече никога няма да можете да възприемате Бог, Исус и Библията по същия начин."
Пъблишърс Уикли

"Тази книга ще стане една от най-четените и дискутирани книги за Исус, които са се появявали през последния половин век."
Лайбръри Джърнъл

"Стилът на този американски бивш йезуит приковава вниманието. Тезите му са смели, перспективите изумителни, а прозренията едновременно дръзки и остроумни"
Ди Цайт

"Блестящо аргументирана, тази книга поднася един оригинален и тревожен портрет на Христос, който ще накара читателите да преосмислят живота му в морален план."

Amazon Review
цитирай
15. katara - https://youtu.be/B1wUVExfkkM...Enigma -Child in us ..
02.04.2017 22:38
за мен има само една Божия Заповед..
„... и нека бъде Твоята свободна воля..“
Амин!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1766609
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031