Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2020 16:42 - ЗАЩО ДЕЦАТА ВЕЧЕ НЕ ОБИЧАТ РОДИТЕЛИТЕ СИ ?
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2254 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 19.10.2020 16:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          ЗАЩО ДЕЦАТА ВЕЧЕ НЕ ОБИЧАТ РОДИТЕЛИТЕ СИ ?

                                                                image                                                                 

Истина ли е това? Много са вече случаите, когато децата оставят родителите си в старчески домове и хосписи, или от чужбина им подхвърлят по нещо, за да не умрат от глад. Остават ги сами, захвърлят ги. Тези нещастни родители умират в самота, въпреки че имат деца. Просто това е едно такова време...вълчо време. И това се случва по целия свят, не само у нас. Защо се случва това?

Защото сме се „издигнали” от нивото на животинските инстинкти, когато всяко същество се грижи за потомството си, към човешкия егоизъм, който расте ли, расте. За това губим тази първична връзка, така необходима в животинския свят за оцеляването му. Когато родителите са живели заедно с децата си, когато бащата е водел булката в църквата към младоженеца. И всички са били едно домакинство, живели са в един дом, често и в една стая. Всичко е било толкова просто, а сега коренно се е изменило. Променило се е, защото в живота ни се е настанил егоизма, който ни изтласква към следващото нива на развитие. И за това вече не разбираме патриархалното и първично ниво, на което сме живели във взаимна емпатия и грижа.

Днешните деца това въобще не го разбират. А, защо да се привързвам към родителите си? Защо да се занимават с мен цял живот? За какво са ме родили? Докато са живи, са длъжни да се грижат за мен. Ако не го правят, както аз го искам, просто ги оставям и толкова. При това не чувстват болка, дори и вече те да умират. И това е защото вече е надраснал тези сантиментални емоции и не чувства връзка с родителите си. Че трябва да им помага и обезпечава, когато вече нямат достатъчно сили и средства. Това вече няма да се върне. Ако им помагаш се нуждаят от теб и можеш да бъдеш близо до тях. Ако спреш, вече не си им нужен. Така става...

Наистина има и нормални отношения, но тенденцията е налице. В нашето поколение родителите все още могат да дадат нещо на децата си. Да им оставят това, което са придобили. Но в следващото, това въобще няма да съществува и разрива ще бъде пълен. А и родителите честно казано няма да мислят за децата си. Ще мислят как спокойно да прекарат живота си в удоволствия, връзки с приятели, пътувания по света. С частните си клубове по тенис и бридж, с кучетата и котките си. Но, това вече не е тази абсолютна система на връзки от миналото. Не е връзката родители – деца, а всеки сам за себе си, без обща цел.

Всъщност само една обша цел би върнала тази скъсана връзка.  Тази цел е преследване и осъзнаване на смисъла на живота. За това родителите трябва да подтикват децата и внуците си към правилната цел и тогава обединението между тях ще бъде пълно.и в духовен смисъл за взаимна връзка и любов. Така ще продължат да бъдат една клетка. И това следва да се предава през поколенията към деца и внуци. Но, днес подтиква ли ги някой към това, когато всеки е зает само със себе си?. Или ще намерят обща цел, която да ги свързва, или разрива между поколенията ще е окончателен факт. Това са сурови заключения, за да видим в какво низко морално ниво сме изпаднали  и да осъзнаем, че ако света не се поправи,  ще става все по-зле.  

И някой изплака в мрака...

Децата ги няма...Сам си стоя. Жена ми горе отдавна замина. Президента говори за "тази страна", а децата ми се блъскат в чужбина... Баница пекох...С късмети дори и си пийвам домашна ракия. Химна се чува и чак- до зори аз по децата си тихо ще вия... Нова Година с нови късмет, някой иска кола или къща... Да се върнат децата ми, Боже, е ред, но късмет, емигрант не се връща... Ще говоря с тъмното и пак ще заспя, ще си поплача тихичко в мрака. На децата си аз пред Бог ще простя... Хайде, идвайте, че татко ви чака!
  Красимир Димитров





Тагове:   общество,   родители,   деца,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. zaw12929 - ЗАЩОТО НЕ Е РЕШЕНО ДА ИМ БИЯТ ШАМАРИ, ...
19.10.2020 19:32
ЗАЩОТО НЕ Е РЕШЕНО ДА ИМ БИЯТ ШАМАРИ, ДА ГИ ВЪЗПИТАВАТ- НЕ СА ИМ РОДИТЕЛИ СПОРЕД ПОСЛЕДНИТЕ ЗАКОНИ
цитирай
2. djani - Хе-хе...
20.10.2020 16:59
zaw12929 написа:
ЗАЩОТО НЕ Е РЕШЕНО ДА ИМ БИЯТ ШАМАРИ, ДА ГИ ВЪЗПИТАВАТ- НЕ СА ИМ РОДИТЕЛИ СПОРЕД ПОСЛЕДНИТЕ ЗАКОНИ


Ще дойде Торбалан от социалните и край с наследниците...
цитирай
3. wonder - Децата отгледани с Любов, обичат ...
20.10.2020 18:21
Децата отгледани с Любов, обичат родителите си. :)))

PS Знаеш мнението ми за емигрантите. Те са безродници по карма.
цитирай
4. radostinalassa - Защото не знаят приказката за сина...
22.10.2020 19:27
който запазил куката , с която баща му завлякъл дядо му на бунището, за да го направи и той с него. Всичко се връща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3245630
Постинги: 927
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031